VESTIGINGEN

Arkades is actief op verschillende locaties. Maak kennis met onze vestigingen.

VESTIGINGEN ARKADES

Vanaf september 2019 start in Campus TweeStroom Gent én in Campus Quadrant in Houthalen-Helchteren een 1A+-klas volgens de aanpassingen inzake de modernisering secundair onderwijs. Er is tevens ook aandacht voor een verderzetting van het Arkadesproject.

Snelle links:

Info Herentals
Info Gent
Info Houthalen
Info samenwerking Lucerna
Geografische spreiding leerlingen

VESTIGING HERENTALS

HERENTALS

Watervoort 6-8

2200 HERENTALS

Tel.: 014/74 96 94

De gerenoveerde hoeve, Watervoort 8, waarin de Arkadesschool gehuisvest is, is eigendom van dhr. Eddy Hendrickx. De familie Hendrickx is in de regio bekend omwille van de bedrijven Henrad en Henco, metaalverwerkende bedrijven voor centrale verwarming en sanitair.

Het huis, Watervoort 6, waarin onder andere de kleuters les krijgen, heeft dezelfde eigenaar.

Arkades Basisschool huurt beide gebouwen.

Arkades ligt net buiten de centrumrand van Herentals op 1 km van de centrale Ring rond de stad. Daardoor is de school erg bereikbaar voor instromers vanuit verschillende randgemeenten of vanuit grotere steden via de snelweg E313.

De school is erg landelijk gelegen met onmiddellijke toegang tot de bosrijke omgeving.

Bereikbaarheid met de auto

Neem de Ringlaan rond Herentals tot aan de grote ovalen rotonde aan herenkleding Wellens en de brandweer. Neem de rijrichting Vorselaar – Lille. Dit is de Poederleeseweg. Rijd ongeveer 2 km rechtdoor. Sla rechtsaf. Ongeveer 300m verder liggen de Arkadesgebouwen aan de rechterkant.

Bereikbaarheid met de lijnbus

Er is een bushalte op de hoek van de straat (aan de Poederleeseweg).

De volgende verbindingen zijn mogelijk: Antwerpen, Vorselaar, Poederlee, Grobbendonk, Turnhout, Zandhoven en Westmalle.

VESTIGING GENT

GENT

Ganzendries 149

9000 GENT

Tel.: 09/329 71 92

Vanaf 1 september 2018 neemt Arkades, samen met het Lucernacollege, intrek in de nieuwe locatie aan de Ganzendries 149 in Gent, vlakbij het Sint-Pietersstation.

Door deze ligging is de school gemakkelijk bereikbaar met het openbaar vervoer (zowel trein, bus en tram), met de auto, fiets of te voet. Het Reigersparkje, dat aan de school grenst, zorgt ervoor dat we ondanks de centrale ligging in de stad toch kunnen genieten van een groene omgeving.

De gebouwen bestaan voor een gedeelte uit een renovatie en gedeelte nieuwbouw. Hierbij werd veel aandacht besteed aan energiezuinigheid en duurzaamheid. Ook de klaslokalen volgen de meest recente ontwikkelingen in het onderwijslandschap met smartboards en multimedia.

VESTIGING HOUTHALEN

HOUTHALEN

Huidevettersstraat 5

3530 HOUTHALEN

Tel.: 011/89 17 21

In 2009 heeft het Lucerna College de leegstaande gebouwen van het GO! in de gemeente aangekocht. Net na de start van de geplande renovatie brak een brand uit, waarna het verwoeste gebouw volledig vervangen werd door een nieuwbouw.

Het nieuwe complex dat sinds september in gebruik is, telt 5400m² gebouwoppervlakte en huisvest onder meer 40 lokalen met smartboards, 4 labo’s, een refter, een grote overdekte sporthal en een mediatheek.

Er is ook ruimte voor open speel- en sportruimte, groenvoorzieningen en parkeergelegenheid. De multifunctionele accommodatie biedt tegelijk kansen voor de inwoners en de verenigingen van de gemeente om er gebruik van te maken, zoals het in een ‘open school’ past.

SAMENWERKING Arkades – Lucerna

De nieuwe lagere scholen in Houthalen en in Gent komen er in samenwerking met de Lucerna-scholen. Dat is een niet-confessionele erkende en gesubsidieerde scholengroep die in het lager en secundair onderwijs werkt met onderwijs op maat. Arkades krijgt er ruimte in de vestiging van de Lucernacollege.

“Deze scholengroep biedt ons de ruimte om volledig volgens dezelfde principes te werken. De pedagogische aanpak en werking die heel specifiek is, zal verder uitgewerkt worden volgens onze visie,” beklemtoont Elke Coorens. Algemeen directeur Özkan Cetin van Lucerna bevestigt: “Wij zijn actief in het lager en secundair onderwijs. Daar proberen we ook te zoeken naar maatwerk voor doelgroepen. Elke vestiging werkt momenteel eigen accenten uit op het pedagogisch project. Binnenkort zal dit ook resulteren in verschillende namen voor verschillende instellingen of campussen. Dat we nu ruimte en ondersteuning kunnen bieden aan een project lager onderwijs dat ook vanuit die visie werkt, vinden we waardevol.”

Arkades Basisschool behoudt haar eigen instellingsnummer.

 

Meer info over de Lucernacolleges:

https://lucernacollegegent.be/

https://www.lucernacollegehouthalen.be/

Geografische spreiding leerlingen

Klik op de gewenste afbeelding om deze te vergroten.

Arkades Herentals (provincie Antwerpen)
Arkades Gent (provincie Oost-Vlaanderen)
Arkades Houthalen-Helchteren (provincie Limburg)

CONTACT

VBS Arkades
Watervoort 6-8
2200 Herentals
Telefoon: 014 74 96 94
E-mail: basisschool@arkades.be
Instellingsnummer: 132076

VOORSTELLING

INSCHRIJVEN

Uw kind inschrijven bij Arkades? Alle benodigde informatie kan u vinden op onze inschrijfpagina.