TESTIMONIALS

Wat zeggen de ouders van onze kinderen over Arkades?

Nog geen moment spijt gehad!

 

Al vanaf dag één stapten we mee in het grote Arkades-avontuur en daar hebben we nog geen moment spijt van gehad! (Mama van Vic (5de lj.), Lies (2de lj.) en Nore (3de kleuters)

Onze zoon is een ander kind geworden.

 

Onze zoon gaat graag naar Arkades en is een ander kind geworden dankzij de specifieke aandacht die hij krijgt en een topteam! Door de kleine groepjes kan er op maat van het kind gewerkt worden. Bedankt!

Mama van Mauro, 2de leerjaar

1 jaartje Arkades is bijna achter de rug.

 

Het eerste en ook het laatste (want de zoon start in september in het middelbaar). Het werd een emotionele rollercoaster. Hij moest uit de comfortzone om de sprong naar het onbekende te wagen, losscheuren van het oude om de uitdagingen te leren aangaan.
Ze gaan sneller door de leerstof en dat geeft dan weer ruimte voor andere dingen (typlessen, computervaardigheden, coöperatief spel, techniek, sociale vaardigheidstraining en mindsettraining verweven door spel en wandeling).

Als mensen me om uitleg vragen voor hun eigen kinderen krijgen ze het volgende antwoord:

“Arkades, is uiteraard niet het paradijs. Loopt alles er perfect: neen, is het er geweldig op alle vlak: neen, is Hannes er gevrijwaard gebleven van pesterijen: ook neen. Maar elk probleem dat opduikt wordt wel onmiddellijk aangepakt!

Is Hannes terug een gelukkig kind en kan hij onbezorgd genieten van zijn leven: ja en neen, MAAR Hannes is gelukkiger dan hij ooit geweest is de laatste jaren.

Hij heeft zelfvertrouwen gekregen, is gegroeid als persoon, zijn oudere broer kijkt inmiddels echt naar hem op.

Als ik vandaag moet zeggen: is het de moeite geweest om zo ver te gaan rijden (40 min.) dan kan ik enkel zeggen: JA.”

Mama Lieve, Hannes, 6de leerjaar

Saai eindelijk uit woordenboek geschrapt!

 

Sinds mijn zoon op Arkades zit, is het woord \”saai\” eindelijk uit zijn woordenboek geschrapt! 

Arkades is de methode van de toekomst; verwonderd naar gekeken en meer dan goed bevonden!

Mama Katleen, Willem, 6de leerjaar

Als een vis in het water na één dag.

 

‘Eén dag heeft het geduurd voor onze zoon zich hier als een vis in het water voelde. Eén dag voor hij al enthousiast kwam vertellen over zijn nieuwe vriendjes. Na een week al vroeg hij zich hardop af waarom de broers op hun saaie school bleven en niet mee naar Arkades kwamen…

Ook nu is hij nog steeds dolenthousiast. Hoe fijn is het om een kind dat de voorbije jaren weinig tot niets bijleerde op school en steeds maar weer op zichzelf uitbreidingsbundel na uitbreidingsbundel verslond, nu dagelijks te horen vertellen over alle nieuwe dingen die hij die dag geleerd heeft. Weg zijn alle zorgen over de te rijden afstand naar Herentals als je je zoon op zijn grootste gemak zonder enige haast om naar huis te gaan met een smile van oor tot oor s’avonds zijn klaslokaal ziet buitenkomen, nog nalachend met zijn vriendjes.
Wat hem – en ons uiteraard ook – zo aanspreekt, is het feit dat rekenen en taal maar een klein deel van het pakket vormen, dat aangevuld wordt met hele interessante en nuttige extra’s. Ik denk aan cultuur, frans, engels, actualiteit, techniek,… Deze kinderen hebben naar ons gevoel een veel bredere basis en algemene kennis dan andere kinderen van hun leeftijd of zelfs dan hun ouders… Of was u op de hoogte van het feit dat graffitikunstenaars hun kunstwerken tekenen door middel van tags, die soms als throw-ups of pieces uitgevoerd worden, of gebruik maken van bubbles om hun producties te signeren?

Ons advies? Doen!! Hoeveel zorgen, slapeloze nachten en gesprekken ook voorafgegaan zijn aan onze beslissing, wij hebben er nog geen halve seconde spijt van gehad!!’

Mama Sofie, Lode, 2de leerjaar

Een “ander”, gelukkiger kind binnen één week!

 

Mijn dochter liep vast op haar oude school. Binnen haar eerste week op Arkades veranderde ze in een totaal ander, gelukkiger, kind. Haar natuurlijke leergierigheid is terug, waardoor ze weer openstaat voor nieuwe leerstof. Iedere leering krijgt de aandacht en begeleiding die het nodig heeft. Bij Arkades kan je kind zijn, wie het is. 

Mama Annemarie, Aimée, 3de leerjaar

CONTACT


Arkades VZW
Watervoort 6-8
2200 Herentals
Telefoon: 014 76 96 94
Mobiel: 0468 10 30 30
E-mail: info@arkades.be
Instellingsnummer: 132076
Ond. nr: BE0534.780.596
Bankrekening: BE 57 1325 4231 6735

VOORSTELLING

INSCHRIJVEN

Uw kind inschrijven bij Arkades? Alle benodigde informatie kan u vinden op onze inschrijfpagina.